Gordijnen hebben de functie om je privacy te beschermen tegen mensen van buiten. We kunnen dus stellen dat gordijnen een zeer belangrijke functie hebben. De functie van gordijnen is echter het tegenovergestelde van de functie van het raam zelf, namelijk dat je de andere kant van het raam kunt zien. Door de functie van een raam kunnen mensen buiten je huis echter ook het interieur van je huis zien. Dit is de reden waarom zonwering nodig is. Mensen hebben van tijd tot tijd hard gewerkt om verschillende soorten gordijnen uit te vinden, zoals rolgordijnen. Je kunt dit soort rolgordijnen dus verwachten in winkels die ze verkopen, zoals ilumio.nl. Het kiezen van het juiste type zonwering is ook erg belangrijk om de functie van zonwering zelf te kunnen optimaliseren. Om te weten welke soorten gordijnen op de markt verkrijgbaar zijn, kun je de volgende uitleg bekijken.

Rolgordijnen

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn rolgordijnen het type gordijnen met een rolmechanisme om te openen en te sluiten. Op deze manier kunnen de rolgordijnen van het glas weg bewegen, zodat mensen door het glas van het raam kunnen kijken. Wanneer ze echter zijn uitgerold, zullen de rolgordijnen zeker het raam kunnen bedekken zonder gaten om door te kijken. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten rolgordijnen, zoals duo rolgordijnen en dakraam rolgordijnen. Duo rolgordijnen zijn een soort rolgordijnen die uit 2 lagen bestaan. De eerste laag is een doorschijnende laag die het licht door de gordijnen kan laten gaan en de tweede laag bestaat uit stroken die het zonlicht volledig kunnen blokkeren. Interessant is dat je de tweede laag kunt aanpassen, zodat je de hoeveelheid zonlicht kunt instellen die je de kamer binnen kunt laten. Wat betreft de dakraamrolgordijnen, dit zijn een soort rolgordijnen die worden gebruikt voor dakramen. Dus in plaats van op een raam of muur te worden geïnstalleerd, worden ze op een dakraam of plafond geïnstalleerd.

Gordijnen
Gordijnen voor het raam.

Glasgordijnen

Een ander type gordijnen zijn glasgordijnen. Deze worden nog wel eens verward met glazen jaloezieën. Dit type glasgordijn worden ook wel vitrage gordijnen genoemd. Over het algemeen zijn dit soort gordijnen erg dun en kunnen ze de zonnestralen van buiten enigszins tegenhouden. De hoofdfunctie van glasgordijnen is het tegengaan van inkijk, maar ondertussen zorgen ze dat er voldoende daglicht naar binnen komt. Deze gordijnen worden voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden en worden vaak gecombineerd met overgordijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here