Misschien heb je er al eens van gehoord: de tuin als verlengstuk of verlengde van je woonkamer. Wat wordt hier eigenlijk mee bedoelt? In ieder geval betekent dit niet dat je ineens je banken buiten moet zetten op je terras. De tuin als verlengstuk van je woonkamer betekent echter dat je het knusse gevoel van binnen ook naar buiten brengt. Dit kan op een hoop verschillende manieren en vraagt om minimale aanpassingen in je tuin. Benieuwd? Lees hier meer over de opties.

De tuin als verlengde van de woonkamer: waar start ik?

Maak voor jezelf eerst een helder plan en beeld. Wat wil je precies met je tuin? Maak daarbij een indicatie van het kleurenpalet binnen en buiten, maar ook wat voor materialen er veelvuldig terugkomen in je interieur. Gebruik je bijvoorbeeld veel hout? Dan mag dit zeker ook terugkomen in je tuin of terrasmeubels. Vervolgens kun je de stijl van je interieur ook naar buiten vertalen. Een modern interieur vraagt om moderne tuinmeubels, terwijl een Industrial Look juist om stoere vormen, banken of krukjes vraagt.

Kleur: sfeermaker en beeldbepaler

Kleur is ontzettend belangrijk als je je tuin als verlengstuk van je woonkamer wil hebben. Allereerst zorg je dat de kleuren in je interieur ook terugkomen in je tuin. Maar hoe kan dat? Dat gaat eigenlijk makkelijker dan je wellicht denkt. Zo is het bijvoorbeeld een optie om dezelfde kleuren van de kussens in je bank of stoel terug te laten kleuren in de parasol op je terras. Heb je een verlichting in een bepaalde kleur of vorm? Laat dit dan ook terugkomen in je tuin!

Heerlijk genieten van een tuin als verlengstuk van de woonkamer

Grote ingrepen

Misschien is het ook nodig om daadwerkelijk grote(re) ingrepen in je tuin te doen. Wat we vaak zien is dat het verlengen van een woonkamer naar de tuin start bij het terras. Heb je een klein terras of liggen er de verkeerde tegels in? Dan is het aan te raden om eens na te denken over andere tegels of misschien zelfs een houten vlonder. Houd je van knusheid en gezelligheid, ook als het regent? Denk er dan eens over om je terras te overkappen. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, die niet eens zo heel veel hoeven te kosten. De finishing touch zijn zoals altijd de details. Kussens die aansluiten op het interieur van je woning, meubels in dezelfde stijl of vrolijke verlichting: de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos!

Tuintips, adviezen en meer!

Ben je op zoek naar een inrichting voor je terras of ben je op zoek naar tuintips voor tuin onderhoud of inspiratie? Op onze website vind je een schat aan handige tips en adviezen. Iedere maand schrijven onze bloggers over relevante onderwerpen. Onderwerpen die zowel ervaren tuinierders als mensen met lichtgroene vingers aanspreken. Want niets is fijner dan genieten van een tuin die helemaal naar jouw smaak of wensen is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here