Je badkamer opnieuw inrichten is een hele klus. Daarnaast zit er ook een hoog prijskaartje aan. Wanneer je je badkamer opnieuw wilt inrichten is het daarom belangrijk om een duidelijk plan te maken. Hoe wil je dat je badkamer eruit komt te zien, waar moet je op letten en wat heb je nodig? Genoeg om van tevoren over na te denken. Om je een beetje op weg te helpen geven we vier tips voor het inrichten van jouw badkamer. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Bepaal de stijl

Een goede tip is om te beginnen met het bepalen van de stijl die jij wilt toepassen in de badkamer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een moderne stijl, waarbij je een strakke en ruimtelijke uitstraling creëert. Wil je een warme en rustige uitstraling? Dan past de landelijke stijl beter bij jou. Naast de landelijke en moderne stijl zijn er nog allerlei andere stijlen die jij kunt toepassen in de badkamer. Heb je nog geen idee welke stijl je mooi vindt? Doe dan online inspiratie op. Dit kan je bijvoorbeeld doen via Pinterest. 

Badkamertegels uitzoeken

Na het bepalen van de stijl kun je de badkamertegels uitzoeken. Je kunt ervoor kiezen om dezelfde tegels te gebruiken voor zowel de muren als de vloer. Dit creëert dan al snel een modern geheel. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van verschillende tegels voor de muren en de vloer. Op deze manier creëer je een mooi contrast. Tegenwoordig zie je steeds vaker de moswanden voorbijkomen in een badkamer. Door middel van een moswand creëer je een rustgevende omgeving en breng je een stukje natuur naar binnen. 

Bepaal de inrichting

Na het bepalen van de stijl kun je nadenken hoe jij je badkamer wilt inrichten. Denk goed na over welke meubels jij wilt plaatsen in de badkamer en of je bijvoorbeeld wel of geen bad wilt. Heb je een keuze gemaakt? Dan kan het inrichten beginnen! 

Vergeet niet te kitten
Het gebruik van kit is erg belangrijk in een badkamer. Kit wordt gebruikt om naden af te dichten tussen bijvoorbeeld de wastafel en een wand. Het kit in de badkamer voorkomt lekkages en schimmel. Voor het kitten van een badkamer wordt vaak gebruik gemaakt van sanitairkit. Deze kit is speciaal ontwikkeld voor vochtige ruimtes. Online kun je gemakkelijk sanitairkit kopen. Het kan zijn dat de kit na een aantal jaar loslaat. Het is dan belangrijk dat je opnieuw gaat kitten. Dit kun je gemakkelijk zelf doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here