Jaarlijks brengen we stiekem toch best wel wat uren in de tuin door. Vaak om te genieten van de natuurlijke elementen die in je tuin terugkomen. De zon die schijnt, de vogeltjes die fluiten en een zachte zomerzucht die door de tuin waait. Toch moet je soms de handen uit de mouwen steken om de tuin te verzorgen. Een nette tuin levert meer plezier op. Maar wat nou als je een grote tuin hebt, of als je helemaal niet van tuinieren houdt? Dan is er elektrisch tuinmateriaal uit de tuinwinkel dat je hierbij helpt. Van grasmaaier tot heggenschaar, we hebben het beste tuinmateriaal uit de tuinwinkel hier op een rijtje gezet.

Toppers van elektrisch tuinmateriaal bij de tuinwinkel

We beginnen bij de toppers. De bewezen krachten die al jarenlang gemeengoed zijn in de schuur van de Nederlandse tuinier. De onbetwiste leider in dit segment is de grasmaaier. De elektrische grasmaaier doet wat een traditionele grasmaaier ook deed, maar dan sneller, lichter en effectiever. Al het gras wordt opgevangen in een handige bak, zodat je niet hoeft te harken naderhand. Kort achterop vinden we de heggenschaar. Deze elektrische variant maakt het mogelijk om met een enkele beweging tientallen takken en bladeren te snoeien. Niet langer hoef je die zware knippende beweging te maken met blaren op je handen tot gevolg. We sluiten de top drie af met de favoriet van de plantsoendienst: de grastrimmer of bosmaaier. Handig om het gras te maaien op moeilijk te bereiken plekken. Snel en eenvoudig te gebruiken, zowel met als accu als met snoer te verkrijgen.

Tuinwinkel tuinmateriaal
Vroeger gebruikte ze nog schepjes en harkjes. Dat is met dit elektrisch tuinmateriaal niet langer nodig.

De subtop

Het volgende apparaat wordt door velen onderschat. Het wordt gezien als onnodig door mensen die niet zo op de details letten. Wil je graag je gazon netjes afwerken? Met een grasschaar heb je binnen enkele momenten een fraai afgewerkt gazon in de tuin: prima tuinmateriaal uit de tuinwinkel dus. Ook handig voor de tuinier die veel met elektrische apparaten werkt: de rugzak-accu. Een rugzak met extra accu’s, zodat je tuinmateriaal uit de tuinwinkel niet zonder stroom komt te zitten.

The big four

In Afrika hebben ze de big five, in de tuinierwereld hebben we de big four. De kettingzaag, voor de echte bikkel. Binnen een dag heb je alle bomen in de straat platliggen. Ook handig als je een flinke boom wilt snoeien, uiteraard. Gebruik vervolgens de bladblazer om korte metten te maken met de bladeren die uit de boom vallen. Verwerk de takken in de hakselaar en spuit je terras tot slot schoon met een hogedrukreiniger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here