Heb je graag planten met mooie bloemen in de tuin? Hecht je veel waarde aan de vlinders en bijtjes die gulzig op zoek gaan naar planten met verse bloemen in je tuin? De kleurrijke combinaties van verschillende planten met bloemen in de tuin zorgen voor een aantrekkelijk geheel. Maar welke planten zijn absolute must-haves voor jouw tuin?  En welke andere bijzondere planten met bloemen kunnen we je aanraden? Je leest het in dit blog.

Een kleurrijke tuin

Alle planten in dit artikel zorgen voor een kleurrijk geheel in de tuin. In deze lijst bekijken we de mooiste planten die er zijn. Hieronder beginnen we met de drie planten met  bloemen voor de tuin die naar onze mening het fraaist zijn.

1.    Hortensia

Een van de meest kleurrijke planten uit het assortiment van iedere bloemenwinkel of tuincentrum is de hortensia. Wil je een roze, blauwe, paarse of rode bloem? Geef je tuin meer kleur met een van deze bloemen, of ga voor de witte hortensia die elegantie en rust uitstraalt. De hortensia is makkelijk te planten en te verplanten. Door de hortensia’s te snoeien haal je er het maximale uit.

2.    Camelia

De camelia, ook wel de Japanse roos genoemd, is een zeer sierlijke plant met roosachtige bloemen die ook weer variëren in kleur. De camelia is winterhard en kan dus het hele jaar door in de tuin overleven.

3.    Lavendel

De lavendel is een plant die bekend staat om de heerlijke geur die er vanaf komt. De fraaie paarse kleur maakt het alleen maar specialer. Wil je jouw tuin een frisse en betoverende geur laten afgeven? Dan zit je goed met deze planten.

Lavendel
Lavendel trekt leven aan en geeft een heerlijke geur af

De mooiste planten met bloemen voor de tuin

Benieuwd naar de planten met bloemen in de tuin die wij het allermooist vinden? We hebben hier twee planten gekozen die je absoluut niet moet vergeten.

1.    De rozenstruik

De rozenstruik is een van de meest bekende, zo niet de meest bekende, plant met bloemen voor in de tuin. De roos is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en staat het liefst in de volle zon. Wist je dat de verschillende kleuren hun eigen betekenis hebben? Rood staat voor respect en natuurlijk liefde. Wit staat symbool voor pure en echte liefde, roze voor geluk en dankbaarheid en geel staat voor verbondenheid.

2.   Rhododendron

De rhododendron is een bijzondere plant die wederom te vinden is in allerlei kleuren. De plant vergt weinig onderhoud, snoeien hoeft alleen wanneer de plant te groot wordt. Verwijder de bloemen na de bloei om ook het volgende jaar een goede bloei te garanderen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here