Sinds ik mij kan herinneren ben ik een echte hondenliefhebber. Mijn ouders hebben altijd honden gehad en ik groeide op met altijd minstens 1 hond in ons huishouden. Voor kinderen is dat fantastisch! Een hond is echt je maatje en niets is zo leuk als samen buitenspelen.

Toen ik later op mezelf ging wonen nam ik mijn eerste eigen hond. Voor mij hoort een hond namelijk echt bij een huishouden, ik kan me geen leven zonder hond voorstellen. En behalve dat een hond gezellig is, heeft het hebben van een hond veel voordelen. In deze blog noem ik 3 van deze voordelen en hoop ik dat jullie ook enthousiast worden over honden.

Een hond zorgt voor beweging

Een hond wil uitgelaten worden, daar kan je niet omheen. Iedereen die een hond heeft zegt daarom ja tegen een actieve, sportieve lifestyle. Want je hond wil een paar keer per dag naar buiten om te wandelen. En jij gaat dan met hem mee. En je hond wil niet alleen een klein stukje lopen, nee liefst wil hij urenlange wandelingen maken! Je zult merken dat je hier steeds meer in mee gaat, en voor je weet ben je elk weekend een paar uur aan het wandelen. Sommige honden hebben nóg meer beweging nodig. Neem dan je hond bijvoorbeeld mee als je een stukje gaat fietsen of hardlopen.

hond in huis

Een hond zorgt voor sociaal contact

Ik sta altijd verbaast hoeveel sociaal contact een hond je oplevert. Doordat ik elke dag met mijn hond door onze woonwijk wandel, ken ik veel andere hondenbezitters. We komen elkaar tegen als we met onze honden wandelen en maken vaak even een praatje. Door de jaren heen heb ik met hen leuke contacten opgebouwd, met een paar mensen is dit zelfs uitgegroeid tot een vriendschap. Bij ons in de buurt is een veldje waar de honden altijd samen ravotten en dan klets ik met de andere hondenbezitters. Een vraag over iemands hond is een hele makkelijke ijsbreker die tot leuke gesprekken kan leiden.

Een hond is een gevoelig dier

Een hond is een gevoelig dier met wie je echt een relatie opbouwt. En het leuke is dat een hond heel erg mee gaat met de sfeer om hem heen. Als we bij mij thuis gezellig aan het praten zijn loopt onze hond wild kwispelend om ons heen. Maar als het een keer minder gaat voelt mijn hond dat aan en komt hij naar me toe om me te troosten. Of tenminste zo voel ik dat. Mijn hond krijgt veel mee van onze emoties en reageert hier zelf op. Een hond is een huisdier met een eigen karakter en persoonlijkheid en geen dag is hetzelfde met een hond.

Kortom, een hond is een heel gezellig en sociaal huisdier. Je zult zien dat je leven er echt mooier op wordt als je een hond in je huis hebt. Een hond levert veel voordelen: zowel voor je gezondheid, je sociale leven als ook voor de sfeer in huis. Ik zeg twijfel niet langer en neem een hond!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here