Je hebt de zomer in je bol en de tuin mag daarvan meegenieten. Maar in elke tuin genieten planten in je tuin mee die je niet mee zou willen laten genieten. Misschien raad je het al, maar het gaat over onkruid. Iets waar elke tuin elk jaar weer problemen mee heeft. Elk jaar probeer je het keihard aan te pakken maar ook elk jaar weet het zich op de meest sluwe manieren toch weer tevoorschijn te toveren. Elk jaar loop je weer tegen een flinke teleurstelling aan. Gelukkig kom je in dit blog de oplossing tegen! Na het lezen van deze handige tips geniet je vanaf nu van een mooie tuin zonder onkruid. Je moet er echter wel wat voor doen.

Tip 1: schoonmaakazijn

Niet wat je verwacht had? Geen nood, je bent niet de enige. Schoonmaakazijn is een effectieve manier om onkruid te bestrijden, na enige dagen wordt het onkruid tussen de stenen bruin en zie je het langzaamaan verschrompelen. Heerlijk om te zien toch? Het enige wat je ervoor hoeft te doen is 2 flessen schoonmaakazijn kopen, deze in een gieter doen en gieten maar. Het is de meest efficiënte manier om snel en goedkoop van het onkruid af te zijn. Het enige probleem is dat je het onkruid niet bij de oorzaak aanpakt en het volgende jaar gewoon weer terug groeit. Maar uiteraard zou dit blog niet geschreven worden als daar ook geen oplossing voor zou zijn. Je haalt de tegels en het onkruid eruit en giet er vervolgens schoonmaakazijn overheen! Op deze manier zal het ook niet meer terug groeien. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is je oude planten en het onkruid weggooien in een goedkope container. Je kan een container huren door heel het land, dus dat is geen probleem!

tuin onderhouden
Is jouw tuin toe aan een onderhoudsbeurt?

Tip 2: strooizout

Deze manier is iets bekender, maar toch wordt die hier benadrukt. Dit komt omdat dit na de schoonmaakazijn de meest efficiënte manier is om onkruid te bestrijden. Je gooit strooizout op de plekken waar je onkruid groeit en sproeit vervolgens 3 of 4 keer op die plekken. Het onkruid gaat dood en je hebt de hele zomer alleen maar de leuke planten in je tuin over. Hoe makkelijk wil je het hebben? Het enige nadeel hieraan is dat je dit wel elk jaar zou moeten doen en misschien zelfs meerdere keren per jaar. Maar ja, wil je een leuke tuin hebben moet je er ook wat voor over hebben toch? Hopelijk heb je wat aan deze 2 tips en ga jij straks met een heerlijk gevoel de zomer in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here