Klussen… Vind je het wel leuk, maar ben je er niet zo goed in? Maak je dan geen zorgen. Met deze klustips tover je je tuin om in een paradijs! Het maakt dus niet uit dat je niet zo handig bent. Met deze tips kan iemand met twee linkerhanden nog aan de slag in de tuin! 

Zorg er allereerst voor dat je duidelijk weet wat de klus is. Wil je zelf een veranda bouwen? Of een likje verf aan de schuur geven? Schakel daarnaast je netwerk in. Een schoonvader die een aannemer is of een collega dat een handig klusser is. Nodig je schoonvader uit op de koffie en vraag hem om tips. Maak dus gebruik van je netwerk. Als je bijvoorbeeld zelf een veranda gaat bouwen, zorg dan dat de collega of schoonvader je een zaterdagje op weg helpt. 

Tuin klussen
Tuin klussen

Maak daarnaast ook een lijstje met benodigdheden. Zorg ervoor dat je alles op het lijstje van tevoren haalt, zodat je niet nog een keer op en neer moet naar de plaatselijke bouwmarkt. Bij een grote klus zijn er altijd spullen die je niet in huis hebt. Zorg er dan voor dat een schroeftol, schuurmachine of een ander soort gereedschap kan lenen van je schoonvader, als hij dan toch op de koffie is. 

De laatste tip is: maak het jezelf niet te moeilijk. Een schuurmachine werkt zoveel makkelijk dan een schuurpapiertje en een schroeftol werkt makkelijker dan een schroevedraaier. Zorg ervoor dat je die spullen kunt lenen van iemand. Buk daarnaast niet teveel en leg alles op een hoogte waardoor je er zo bij kunt. Niet de schroeven op de grond, maar een paar in je broekzak. Zo maak je het jezelf makkelijker en wordt het klussen ook een stuk leuker. 

Vind je het klussen zo leuk? Er staan nog genoeg klusser vacatures open. Is af en toe een klusje te weinig en heb je echt je passie ontdekt? Kijk dan voor vacatures in de bouw. Wie weet; loop je over een paar jaar als uitvoerder op de bouw…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here