Nu het jaar vordert staat de zomer weer bijna voor de deur. Tijd om weer na te denken over de inrichting van je tuin dus! Het is natuurlijk erg leuk om te shoppen voor nieuwe meubels, maar omdat de keuze zo gigantisch is, is dit soms wel erg lastig. Welke stoelen het mooiste zijn, zijn natuurlijk ook afhankelijk van de verdere inrichting van je tuin en huis. Zo staat in de ene tuin een klassieke stoel juist erg mooi, terwijl de andere tuin behoefte heeft aan strakke, moderne stoelen.

Houten tuinstoelen

Hout is natuurlijk een ontzettend veelzijdig materiaal als het aankomt op stoelen. Zo kan een houten stoel een klassieke uitstraling hebben, terwijl een mooi licht hout ook ontzettend modern kan ogen. Omdat er zo veel verschillende soorten hout zijn, is het wel belangrijk dat je verschillende soorten houten meubels op elkaar afstemt. Zo kan je vaak tafels en stoelen als 1 set kopen, zodat je zeker weet dat het om hetzelfde hout gaat. Mocht je toch hierin willen variëren, dan is het raadzaam om toch altijd even de tafel en stoelen samen te zien voordat je ze aanschaft.

tuinstoelen voor in de tuin
Kies jij voor houten tuinstoelen?

Kunststof tuinstoelen

Kunststof tuinstoelen zijn ideale items voor een moderne tuin. Doordat het materiaal stevig en voor producenten gemakkelijk te vormen en bewerken is, zijn er talloze strakke designs mogelijk. Bovendien is het ook een trend om stoelen in verschillende kleuren te combineren. Je kan hierbij gaan voor rustige pastel kleuren of knallende, felle kleuren. Bovendien zijn kunststof tuinstoelen goed te combineren met allerlei soorten tafels, of het nu om een houten of kunststof tafel gaat. Kijk bijvoorbeeld eens bij STRcollectieshop voor inspiratie voor de mooiste kunststof tuinstoelen.

Andere soorten tuinstoelen

Naast hout en kunststof, bestaan er ook tuinstoelen die van andere materialen gemaakt zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan regisseursstoelen waarbij het zit- en ruggedeelte van stof is gemaakt. Ook vind je bijvoorbeeld aluminium stoelen of stoelen die gemaakt zijn van andere metalen. Het nadeel hiervan is wel dat deze erg heet kunnen worden wanneer ze in de zon staan. Buiten dat zijn het uiteraard ook mooie stoelen voor een moderne tuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here