Verlepte planten wil natuurlijk niemand. Toch komt het geregeld voor dat je planten de warme zomermaanden niet goed aan kunnen. Gelukkig zijn er ook genoeg planten welke warme temperaturen wel goed aan kunnen. Om er zeker van te zijn dat niet al je planten dood gaan tijdens de zomermaanden zijn er een aantal planten en plantentips welke je hiervoor in gedachten moet houden. Zo hoeft verhuizen naar Spanje ook niet wanneer je zelf een zomerse tuin creëert met de mooiste planten. Spanje haal je gewoon naar je eigen achtertuin maar ook als je wel naar Spanje of een ander warm land wil verhuizen zijn deze plantentips erg handig.

 Mediterrane planten en bomen

Mediterrane planten staan bekend om erg goed tegen de warmte te kunnen. Nu is ons klimaat in de winter zeker wel wat anders maar met een beetje hulp kunnen deze planten het hele jaar door ook in Nederland overleven. Wanneer er aan de zomer wordt gedacht dan is kleur zeker niet te missen. Bij een zomers gevoel horen nou eenmaal ook vrolijke bloemen en planten.

 De Oleander

Met de Oleander plant haal je gelijk de zomer in je tuin. Met zijn vrolijke kleuren heb je gelijk het gevoel alsof je aan de Middellandse zee aan het vertoeven bent. Tot -10 kan de Oleander prima buiten blijven staan. Wordt de nachtvorst toch wat erger dan is het aan te raden de Oleander over te potten en tijdelijk in huis te zetten. In de zomermaanden geniet de Oleander vol op van de zon. Let er wel op dat de grond vochtig blijft.

planten
De beste buitenplanten voor hete zomers

Bougainvillea

Kleur haal je ook de tuin in met de Bougainvillea. De Bougainvillea is gemaakt voor de zon en houdt dus niet zo van de wintermaanden. Plaats hem daarom ook het liefst in een pot, zo kan je hem zelf snel in de wintermaanden binnen zetten. In Griekenland, Spanje en Portugal zal je deze gekleurde plant het vaakst tegenkomen. Let bij de verzorging wel op de doorns, deze kunnen gemeen prikken.

 Vruchtenbomen

Ooit in het Middellandse zee gebied geweest en de talloze vruchtenbomen gezien? Steeds vaker komen de bomen ook in Nederland voor en ze doen het hier goed! Een citrusboom kan tot -2 graden buiten staan. Daarna zullen ze last krijgen van vorstschade. Een olijfboom of vijgenboom kan net wat beter tegen vorst. Ook al is binnen zetten in de winter nodig.

 Durf je het echt niet aan en heb je daarnaast ook absoluut geen groene vingers? Denk dan eens een UV kunstplanten voor buiten. Die kunnen prima tegen zonlicht én hitte en gaan jaren mee zonder dat je er omkijken naar hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here