Wie houd er nou niet van om lekker in de tuin te zitten? Met familie, vrienden, of gewoon alleen. Of wat dacht je van een gezellige barbeque party?
Tuinmeubilair is een erg belangrijk aspect van de inrichting van rondom het huis, en wij zijn persoonlijk, erg weg van gevlochten tuinmeubels. Gevlochten tuinmeubels zijn tegenwoordig erg in. Gevlochten tuinmeubels zijn modern, maar tegelijkertijd ook tijdloos.

Waar worden gevlochten tuinmeubelen van gemaakt?

Er zijn gevlochten tuinmeubels gemaakt van kunstmatig materiaal zoals wicker, maar er zijn natuurlijk ook kunstmatige materialen zoals wicker gevlochten tuinmeubels gemaakt van rotan riet. Het voordeel van gevlochten tuinmeubels gamaakt van wicker is dat deze beter bestendig zijn tegen water. Alhoewel echte liefhebbers mischien toch eerder voor een rotan model zouden kiezen.

Gevlochten tuinmeubelen
Gevlochten tuinmeubelen zijn tijdloos en passen in vrijwel elke tuin

Wat zijn de voordelen van wicker tuinmeubelen?

Wicker is enorm populair, niet alleen omdat het erg in de mode is, maar ook omdat wicker heel makkelijk te onderhouden is. Ook zijn gevlochten tuinmeubelen van wicker UV bestendig en kleurvast, dit is een groot voordeel voor tuinmeubelen. Wist u dat wicker ook populair is voor het maken van windschermen? Door het lage gewicht zijn deze makkelijk te plaatsen en net als de tuinmeubelen, heel duurzaam. Het voordeel van wicker ten opzichte van rotan gevlochten tuinmeubelen is dat ze minder snel slijten en dat het vlechtwerk minder degradeert.

Hoe moet ik mijn wicker tuinmeubelen onderhouden?

Gevlochten tuinmeubelen gemaakt van wicker zijn bijna onderhoudsvrij. Maar wij raden u toch wel aan om uw wicker tuinmeubelen s’winters binnen te zetten, of even af te dekken in de winter, dit ter bescherming tegen de vorst. Ook raden wij u aan om bladeren van uw wicker tuinmeubelen te halen om zo eventuele schimmelvorming te voorkomen. U kunt de meubels heel makkelijk schoon maken met iets lauw water en een allesreiniger of iets soda. Om het helemaal perfect te doen kunt u de gevlochten tuinmeubelen af en toe even behandelen met een spray gemaakt voor wicker meubels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here