Met de winter en de feestdagen voor deur, kleed je natuurlijk je hele huis sfeervol aan. Maar dit kan ook met de tuin. Ondanks dat de tuin in de winter niet in bloei is, kan je toch van je tuin een sfeervolle wintertuin maken. Je kan het zelfs met de nodige voorbereiding zo creëren dat je ook in de winter nog buiten kunt zitten. Hierbij enkele handige tips voor een sfeervolle wintertuin:

Groen

Een winter is in de winter kaal en er groeit niet veel. Toch kan je hier wat aan doen. Poot veel groene planten, zodat de tuin in de winter er niet zo doods uitziet. Je kan ook in de winter nog overal potten neerzetten, met groene planten die tegen een stootje kunnen. De buxus en de hulst bijvoorbeeld, blijven het hele jaar groen. Als je er een hele rij in potten neerzet, zal je kale tuin er zeker van opfleuren.

Bank van oud hout

Verzamel oud hout, zoals pallets of houten kratten en maak er een bank van. Juist omdat het oud hout is, geeft het een gezellige sfeer. Mocht dan toch nog het winterzonnetje doorbreken, kan je met een kop warme chocolademelk buiten zitten.

Buitenhaard

Bij je bank kan je een buitenhaard plaatsen. Niets is gezelliger, dan als het buiten koud is gezellig met mensen en een drankje rondom een lekker warm vuurtje te staan. Je kan haarden kopen, maar een eenvoudige vuurkorf biedt al heel veel gezelligheid en warmte. Als je handig bent, kan je ook zelf van baksteen een simpele haard maken. Een wintertuin zonder haard kan eigenlijk niet.

Tips voor een sfeervolle wintertuin
Een buitenhaard kan veel sfeer geven

Decoratie

Decoratie kan heel veel doen voor de sfeer in een tuin. Plaats vooral veel potten, rieten manden met groen erin of een paar grote pompoenen. Koop een paar strengen met lampjes, daarmee creëer je een hele gezellig sfeer in de donkere dagen.

Denk aan de dieren

Waar we niet zo snel aan denken bij een wintertuin: een vogelhuisje met vetbolletjes, of een streng geregen pinda’s. Maak met compost en bladeren, holletjes voor egels. Ook deze dieren zijn onderdeel van een sfeervolle wintertuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here