De tuin is een gedeelte wat bij de woning hoort. Maar als je over een mooie tuin beschikt oogt dat ook een stuk beter. Ieder individu heeft zijn eigen smaak voor een bijpassende tuin voor bij de woning. Zo heb je een groentetuin, plantentuin, decoratieve siertuin of gewoon een tuin wat bestaat uit tegels en een tuinhuis.

Wat voor tuin je ook hebt, als je kinderen hebt wil je natuurlijk een kindvriendelijke tuin hebben. Zodat de kinderen ook lekker buiten in de tuin kunnen spelen en jij ze van binnen gewoon goed in de gaten kan houden. Het inrichten van een kleine tuin kan nog een behoorlijke uitdaging zijn. Je wilt namelijk het spelen van kinderen in de tuin combineren met een mooie tuin. Wat voor planten ga je nemen? Hoe zorg je ervoor dat het er uitnodigend uitziet voor de kinderen? Hoe zorg je dat het gezellig en mooi wordt?

tuin
Heb jij al ideeën voor jouw nieuwe tuin?

Veel groen is eigenlijk de sleutel tot dit allemaal. Er valt namelijk veel meer te beleven in een groene tuin. Er zijn meer vogels te zien en zijn andere soorten dieren in het gras te vinden. Kinderen kunnen hier op spelen. Als de kinderen vallen, vallen ze een stuk zachter dan als ze op tegels vallen. Het oogt in de zomer ook een stuk koeler. In de warme zomer kan je dan ook heerlijk genieten van de zon. Als je dan comfortabel wilt zitten kan je uiteraard tuinmeubelen aanschaffen. Ik zou zo min mogelijk tegels leggen in je tuin. Als je een mooi terrasje hebt gecreëerd voor jezelf, is een paadje naar de schuur of de achteringang van de tuin meer dan voldoende.

Met alleen een grasveld en je eigen gemaakte terras ben je er nog niet, maar ben je wel al een heel eind gekomen. De tuin is namelijk nog niet echt aantrekkelijk of gezellig. Om het een beetje op te beuren kan je het best planten kopen die goed kunnen bloeien en enigszins een klap of stootje kunnen hebben. De reden hiervoor is dat als de kinderen er langs rennen of er komt een bal tegenaan, dat de planten niet in een keer vernield zijn. Handige tip is een plant te kopen die lang bloeit, maar ook heel goed leeft in de schaduw.  Als je dan even lekker wilt genieten in je tuin, dan zet je een zonnebril op, een drankje in de hand en lekker wegzakken in de gekochte tuinmeubelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here