Een van de belangrijkste keuzes die je moet maken wanneer je een schutting laat plaatsen, is de keuze voor het materiaal. Er zijn vele mogelijkheden met elke zijn eigen voor- en nadelen. Veel voorkomende keuzes zijn hout en beton. Hoe bepaal je wat voor jou het beste materiaal is? Hier worden de twee bekende schuttingmaterialen besproken en worden hun voor- en nadelen belicht.

Hout

Hout is het meest voorkomende materiaal wanneer mensen een schutting laten plaatsen. Doordat dit materiaal zo wijdverspreid is, zijn er veel aanbieders beschikbaar. Dit betekent dat je zeer competitieve prijzen kunt vinden als je goed zoekt. Een ander voordeel van hout is dat het makkelijk in onderhoud is. In principe hoef je er niks aan te doen.

Over het algemeen gaat hout lang mee. Wel is rot een groot nadeel aan hout. Hout is nou eenmaal een organisch materiaal en kan dus rotten. Dit neemt alle schoonheid van het materiaal weg. Zodra de rot te ver heen is, zit er niks anders op dan het geheel weer te vernieuwen.

tuinschutting

Beton

Beton heeft drie grote voordelen. Ten eerste is er, net als bij hout, weinig onderhoud nodig. Ook is er geen fundering nodig voor de palen. Daarbovenop zal beton nooit gaan rotten, dus gat het zeer lang mee. Het tweede voordeel is veiligheid. Beton vormt een sterke barrière die je tuin afschermt tegen ongewenste gasten. Ten slotte is beton geluidwerend. Dit is een belangrijk voordeel wanneer je in een rumoerige omgeving woont.

Het grote nadeel van beton is de aanleg van de schutting. Dit is heel lastig, zelfs voor ervaren klussers. Wanneer je een betonnen schutting laat plaatsen, kom je er dus niet onderuit om een professional in de arm te nemen. Dit tikt natuurlijk weer enorm aan in het kostenplaatje.

Hout beton schutting

 Tenslotte is er ook nog een optie om te kiezen voor een combinatie van beide stijlen en een hout beton schutting te laten plaatsen. Het voordeel van een hout beton schutting is dat deze zeer stabiel is en goed valt te combineren met iedere tuin. Verder is er de mogelijkheid om een luxere variant te kiezen waarin ook diverse motieven gekozen kunnen worden om de schutting nog beter af te stemmen op de tuin. Motieven zijn bijvoorbeeld het nostalgie motief, het rots motief of Romeins motief. Het nadeel is het prijskaartje, de prijs ligt wat hoger dan de andere opties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here