In je nieuw in te richten huis moet je niet alleen kiezen wat je op je muren wilt en welke kleur je houtwerk wordt geverfd. Je moet ook kiezen op wat voor vloer je meubels worden geplaatst. Daarin zijn er verschillende keuzes. Denk aan tegels, denk aan hout, denk aan beton, denk aan… Hieronder volgen twee keuzes vloeren, gevolgd door een aantal voordelen en tips

 

Gietvloer versus parket

Een gietvloer is uitermate onderhoudsvriendelijk doordat er geen naden en kieren zijn. Dus geen restjes stof en naden gevuld met vuil. Doordat de vloer naadloos gelegd wordt is je vloer één geheel en krijgt je huis een mooi strak effect. Warmte geleidt deze vloer zeer goed door de speciale onderlaag. Voor vloerverwarming is dit dus een uitstekende vloer.

Daarnaast kan deze vloer over veel verschillende ondervloeren gelegd worden, hij is vaak maar een enkele millimeter dik. Dunner dus dan tegels of vloerbedekking. Een kanttekening bij deze vloer is dat hij bij vallen vrij hard kan aanvoelen. Het zelf plaatsen van deze vloer is niet aan te raden. Dit komt de levensduur en de uitstraling van de vloer meestal niet ten goede.

 

Parket

Een parketvloer heeft een warme uitstraling en voelt van zichzelf al warm aan. Het is een uitstekende isolatie van je ondervloer. Op parket is het mogelijk dat er krassen ontstaan, maar deze zijn vrij makkelijk te herstellen door het parket wat op te schuren en er een nieuwe afwerking over te doen. Parket kun je vaak zelf leggen. Een bijkomend voordeel van parket is dat het een houten vloer is, dit geeft een meerwaarde aan je woning.

parketvloer
Welke vloer kies jij?

Onderhoud

Bij beide vloeren geld dat het onderhoud makkelijk is. Het parketvloer onderhoud is alleen wat meer werk omdat je voor een lange levensduur de vloer periodiek in de olie, wax of lak moet zetten. Voor het dagelijkse onderhoud geldt voor beide vloeren dat ze eenvoudig schoon te maken zijn met de stofzuiger en de dweil.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here