Een terrasoverkapping geeft sfeer aan de hele tuin. In andere landen is het al tijden gebruikelijk om een overkapping te hebben. Zo is de ‘wrap around porche’ niet weg te denken uit de zuidelijke staten van de VS en is een overdekt terras een Spanje een must om buiten te kunnen lunchen in de schaduw. Ook in Nederland groeit de populariteit van overkappingen in allerlei veriaties de afgelopen tijd enorm. Geen wonder, als je kijkt naar de vele voordelen die een terrasoverkapping je biedt. Voor elk huis bestaat een geschikte overkapping.

De klassieke veranda

Een typisch overdekt terras is de veranda. Een veranda is in wezen een verlengstuk van je huis. Behalve een dak heeft een veranda meestal ook een balustrade. Het geeft een extra mooi effect als je veranda net een klein stukje hoger is dan de rest van je tuin, zodat je een of twee kleine treden af moet om in de tuin te komen. Een veranda zorgt ervoor dat je tot ver in de herfst nog buiten kan zitten. Doordat je verhoogd zit en omringt wordt door het dak en de reling zit je er heerlijk beschut.

Een lichtdoorlatend dak

Alhoewel een veranda prachtig is, dien je er rekening mee te houden dat het licht tegenhoudt. Als je de veranda aan een kamer bouwt die al wat donkerder is, dan hou je binnen mogelijk niet genoeg daglicht over. De oplossing hiervoor is een lichtdoorlatend dak. Een glazen dak laat licht door terwijl je toch lekker droog kunt zitten. Je kunt er een complete serre van maken, maar het bij een overkapping laten is uiteraard ook mogelijk.

Semi overdekt

Een tussenvariant is het semi overdekte terras. Hierbij geven stoere houten planken je het gevoel beschut te zitten en maken de tuin optisch groter. Het licht wat de kamer in komt, wordt nauwelijks beperkt. Wil je graag extra schaduw om ook hartje zomer comfortable op het terras te kunnen zitten, dan kun je een doek over of onder de overkapping bevestigen die je naar wens in en uit schuift.

Een veranda aan het tuinhuis

Wil je dolgraag een echte veranda maar is dat bij jouw huis niet mogelijk? Dan biedt een tuinhuis met overkapping uitkomst. Je kunt deze plaatsen waar je maar wilt en het geeft hetzelfde gezellige effect. Het kan zelfs extra leuk zijn om vanaf dit extra terras uitzicht op je huis te hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here