Wanneer je tuinmateriaal nodig hebt, kun je uit veel verschillende opties kiezen. De eeuwenoude schep, schoffel en hark zijn nog altijd ontzettend populaire tuingereedschappen en dat is niet geheel zonder reden. Dit zijn typische voorbeelden van no-nonsense tuinmaterialen die je niet snel in de steek zullen laten. Tegenwoordig beschikken we over veel modernere technieken, waardoor veel elektrisch tuinmateriaal ook een intrede doet in de meeste tuinen. Van een elektrische grasmaaier tot een elektrische snoeitang, je hebt bijna eindeloze opties. In dit blog proberen we een beetje overzicht in de chaos te brengen. Lees snel verder.

Waar kan ik tuinmateriaal kopen?

Tuinmateriaal kopen kan overal. Iedere bouw- of tuincentra beschikt over een ruim aanbod aan elektrische en traditionele tuinmaterialen. Er zijn ook winkels die zich volledig richten op tuinmateriaal. Wil je zeer specifiek tuinmateriaal kopen? Dan kun je het beste bij een dergelijke winkel terecht. Voor algemene aankopen is een tuin- of bouwcentrum een betere keuze. Online is de zelfde verdeling merkbaar. Tegenwoordig beschikken alle grotere winkels en ketens over een online webshop. Een kleine zoektocht online levert je meer dan genoeg resultaten op.

Traditioneel tuinmateriaal
Heb je het tuinmateriaal niet regelmatig nodig? Dan kun je prima uit de voeten met traditioneel tuinmateriaal.

Welk materiaal heb ik nodig?

Welk tuinmateriaal je nodig hebt hangt af van het soort tuin dat je hebt en de soort klussen die je wilt gaan doen. Heb je geen gras in de tuin, dan heb je ook weinig aan grasmaaier. Toch is het wel handig om altijd een vaste verzameling van tuinmateriaal te kopen. Zaken als een schep, hark, bezem, plantenschep en snoeitang zijn altijd handig om te hebben liggen. Je weet nooit wanneer je een van deze dingen nodig hebt. Het voordeel van tuingereedschap is dat dit over het algemeen erg lang meegaat. Met vervangbare stelen en andere modulaire oplossingen wordt de noodzaak om gereedschap te vervangen alsmaar minder.

Luxe of noodzaak?

Steeds meer gereedschap voor ook voorzien van een elektrische variant. Is een elektrische snoeitang noodzakelijk of een (overbodige) luxe? Dit hangt erg af van de frequentie waarmee je de gereedschap gebruikt. Heb je een flinke haag je regelmatig moet snoeien, dan is elektrisch gereedschap een prettig hulpmiddel, maar voor een haag van enkele meters die je maar een keer per jaar snoeit is het niet nodig en eerder zonde van het geld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here