Niets fijner dan in de zomer buiten zitten in een prachtig verlichte tuin. Licht is nu eenmaal sterk sfeerbepalend en zo kun je met de juiste buitenverlichting een groot verschil maken. Heb je besloten om buitenverlichting aan te schaffen voor je tuin? Dan ben je er helaas nog niet. Er is namelijk zo’n groot aanbod beschikbaar dat het kopen van verlichting voor de tuin een lastige opgave wordt. Om je keuze een stuk gemakkelijker te maken, leggen we je maar al te graag uit waarom je wat ons betreft zeker zou moeten kiezen voor LED buitenverlichting met een sensor. Dan ga je in ieder geval goed geïnformeerd op zoek.

Waarom LED buitenverlichting?

LED verlichting is de laatste jaren sterk in opkomst en ook bij de buitenverlichting zien we het steeds vaker terugkomen. Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor LED buitenlampen? Ten eerste omdat je LED lampen niet zo vaak hoeft te vervangen als gewone lampen. Ze gaan een stuk langer mee. Zo kunnen deze lampen rond de 50.000 uur schijnen voordat zij vervangen dienen te worden. En dat scheelt een hoop geld en gedoe. Bovendien zijn LED lampen het verkiezen waard omdat je ermee kiest voor een beter milieu. In deze lampen vind je namelijk geen kwik, een stof die ontzettend slecht is voor ons milieu, en zoals we al eerder duidelijk maakten hoef je ze minder vaak te vervangen. Een win-winsituatie als je het ons vraagt.

Buitenlamp
Een buitenlamp met LED verlichting zorgt voor een duurzame oplossing.

Het belang van een sensor

Van buitenlampen moet je in eerste instantie natuurlijk vooral veel plezier hebben. Je wilt niet dat je buitenverlichting een last wordt waar je al te veel tijd aan moet besteden. Of sterker nog: die je vergeet aan te zetten. Met een sensor heb je dit probleem in ieder geval niet. Wanneer het donker wordt, springen de lampen namelijk automatisch aan waardoor je zeker weet dat je nooit meer door het donker door je tuin hoeft te lopen. Bovendien zijn lampen met een sensor ook een stuk voordeliger voor je energierekening. Je zult namelijk nooit meer vergeten om je lampen uit te doen waardoor ze bijvoorbeeld de hele dag onnodig staan te branden. Daarnaast wekken buitenlampen het idee dat er altijd iemand thuis is. Wanneer er bijvoorbeeld inbrekers proberen je tuin te betreden, zullen de lampen aanspringen waardoor zij worden afgeschrikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here