Kiezen voor een gazon doe je niet zo maar. Mogelijk denk je er eerst goed over na voordat je besluit om graszoden te kopen of om gras in te zaaien. Gras heeft veel eigenschappen die veel mensen zullen aanspreken. Tijdens de zomer is het fijn om op het gras te zitten, voor kinderen is het een perfecte speelplek en het geeft een tuin meestal een fraai aanzien.

Gras in je tuin
Bij het aanleggen van gras heb je diverse mogelijkheden. Je kunt graszoden kopen en zelf iedere graszode leggen, maar je kunt het gras ook zelf inzaaien. Het kopen van graszoden is in vergelijking met het inzaaien van gras duurder, maar je hebt min of meer wel de garantie dat je binnen korte tijd een fraaie mat hebt liggen in je tuin. Indien je geld wilt besparen kun je zelf graszaad kopen. Qua arbeidsintensiviteit is het zaaien van gras vergelijkbaar met het leggen van graszoden. Je zult na het inzaaien van het gras regelmatig moeten sproeien. Het nadeel is dat het enige tijd duurt alvorens het gras is gegroeid.

Kiezen voor graszoden is de voorkeur voor veel mensen. Je kunt het zelf aanleggen, maar een beroep doen op een hovenier is ook mogelijk. Nadat de graszoden enige tijd zijn aangelegd, is het goed om het gras te bemesten. Besproeien is in de eerste vooral belangrijk, zodat de wortels van het gras kunnen gaan hechten. In de zomer zul je het gras vrijwel wekelijks moeten maaien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here