We zitten al ver in het voorjaar en de zomer komt er weer, de weergoden hebben dit ook eindelijk begrepen kunnen we aan het zonnige weer van de afgelopen tijd merken. Een goed moment om de tuintrends voor de komende zomer eens nader onder de loep te nemen. Waar kunt u mee aan de slag en hoe kunt u de tuin weer snel gereed maken voor het nieuwe seizoen? We leggen het graag uit.

Varieer in hoogte

Een populaire manier om ruimte in de tuin aan te brengen is het werken met hoogte. We leven in een klein land en niet iedereen heeft een grote tuin natuurlijk. Mede daarom is het slim om verschillende hoogtes aan te brengen met tegels bijvoorbeeld.

De natuurlijke look

Veel mensen kiezen bij de bestrating in hun tuin voor de natuurlijke look, maar wat wordt daar eigenlijk mee bedoeld. Dit is eigenlijk een kunstmatige manier om uw tuin toch zo natuurlijk mogelijk te laten lijken. Deze straatstenen zijn vaak van beton of een kunstmatig materiaal, toch is de uitstraling zo dat het lijkt alsof u echte natuurlijke bestrating heeft aangelegd.

Uw tuin helemaal gereed voor het seizoen

Soms lukt het niet om zelf alles te doen om uw tuin helemaal gereed te maken voor het komende seizoen. Wellicht kun je de snel groeiende planten niet bijhouden. In dat geval is het verstandig om wat hulp in te schakelen, tuinonderhoud kan je ook prima uitbesteden aan een specialist. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn want de tuimannen werken vaak zeer effectief, soms sneller dan je het zelf zou doen.

Als je de tuin een compleet nieuwe look wil geven om het seizoen goed te beginnen, dan kan je wellicht ook de hulp van een echte tuinarchitect gebruiken, in iedere regio zijn er wel bedrijven of freelancers te vinden die u hiermee kunnen helpen. Zoek bijvoorbeeld op tuinaanleg Zwolle en u vindt gelijk enkele geschikte bedrijven. Het voordeel is dat de architect rekening houd met uw wensen en de ruimte zo goed mogelijk weet te benutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here