Je inboedelverzekering vergelijken is verstandig om te doen, er zijn namelijk veel verschillen voor wat betreft een inboedelverzekering. Dit geldt niet voor de hoofdzaken maar vooral voor de kleine verschillen. In principe is een inboedelverzekering een verzekering die de schade aan uw inboedel in huis verzekerd. Dat is een overeenkomst die gesloten wordt door de verzekeraar en de verzekeringnemer. Met een dergelijke verzekering probeert men alle financiële gevolgen die men voor wat betreft de huisraad te dekken. U betaald hiervoor wel een premie die maandelijks of per jaar kan worden voldaan.

 

Vergelijken

 

Er bestaan tussen inboedelverzekeringen verschillen tussen de verzekeringsmaatschappijen. Toch zijn deze verschillen over het algemeen moeilijk te onderscheiden. Voordat je een inboedelverzekering afsluit is het verstandig de voorwaarden van verschillende maatschappijen onderling zeer aandachtig te vergelijken. U zal merken dat dat geen eenvoudige opgave is. U zal er voldoende tijd in moeten steken voordat u alle voor- en nadelen weet.

 

Huisraad

 

Onder een inboedel van een particulier, zo staat het omschreven in de gegevens van een maatschappij, worden alle roerende zaken gerekend die tot uw huisraad behoren. Hieronder worden niet alleen de potten en pannen gerekend of televisie maar ook de fietsen, bromfietsen, aanhangers, kleine huisdieren en vaartuigen. Ook de tuin is over het algemeen meeverzekerd. Kijk ook alles goed na waar de inboedel verzekerd is. In de meeste gevallen zijn ook de spullen verzekerd als ze onder een afdak staan of balkons en trappenhuizen. Wanneer er huisraad wordt gestolen dan zal een verzekeringsmaatschappij over het algemeen alleen uitbetalen als er sporen van inbraak zijn. Dat wil zeggen, zijn de sloten vernield of is er een raam ingegooid. Als dat zo is dan is men daar ook voor verzekerd. Dit laatste zal vooral vaak voorkomen in appartementen. Er bestaan ook verschillen tussen de inboedelverzekeringen wanneer er schade aan uw huisraad ontstaat in de tuin door storm, neerslag in bijvoorbeeld de vorm van hagel. Wanneer er wasgoed wordt gestolen kan men daar weer wel voor verzekerd zijn.

 

Verschillen

 

Er bestaan zoveel verschillen dat het belangrijk is alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten en goed te overwegen bij welke maatschappij u hiervoor verzekerd wilt zijn. Niet alleen de premie is het belangrijkste maar vooral de dekking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here