Het besluit is genomen, het huis wordt grondig verbouwd. En wanneer je zoveel veranderingen hebt gepland is het bijna niet mogelijk verder te gaan zonder de architect. Vooral wanneer je voor delen van de verbouwing een vergunning nodig hebt is een architect noodzakelijk.

Maar het probleem met goed opgeleide mensen, zoals de architect, is dat ze altijd slimme vragen stellen. De eerste vraag van de architect is namelijk vaak; wie is de aannemer?

Een aannemer aannemen.

Het is bijna net zo belangrijk als de architect. De verbouwingen en de nieuwe woning zijn altijd mooi wanneer een architect het op het beeldscherm met zijn driedimensionale computerprogramma laat zien.

Maar het is de aannemer die die mooie beelden werkelijkheid laat worden. Hij is degene die het bouwkundig inzicht moet hebben om de verbeeldingskracht van jezelf en van de architect om te zetten in werkelijke muren, kamers, een keuken, badkamers, kortom, een woning.

Een aannemer in Dordrecht aannemen doe je dus niet alleen met een telefoonboek in handen. Vraag offertes aan en laat de verschillende aannemers je vertellen aan welke projecten ze hebben meegewerkt.
De meesten zullen je trots vertellen over hun voorbeeldprojecten en die kun je natuurlijk opzoeken.

Zoek een project uit dat past bij je eigen verbouwing in Dordrecht en ga op onderzoek uit. Kijk goed hoe de aannemer problemen heeft opgelost, hoe zijn voorbeeldproject er uit ziet. Als het een woning is kun je niet altijd het huis van binnen bekijken, maar vragen staat natuurlijk vrij.

Gewapend met die kennis kun je een keuze maken die gebaseerd is op de werkelijkheid, op het voorgaande resultaat van de aannemer. Veel succes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here