Tegenwoordig, wordt steigerhout veel gebruikt voor het maken van meubels voor buiten en binnen.

Wat is steigerhout

Steigerhout is hout wat gebruikt wordt in de bouw, de planken worden gebruikt om steigers van te maken, waar bouwvakkers en schilders op kunnen lopen, als ze op hoogte moeten werken. Steigerhouten planken zijn gemaakt van vurenhout. Het is hout met een lange, taaie maar zachte vezel. Daarnaast kan je met steigerhout je tuin opfrissen.

oud steigerhout

Oud steigerhout is gebruikt steigerhout, de planken worden gerecycled om er andere producten van te maken. Doordat de planken lange tijd buiten gebruikt zijn, vergrijzen de planken en worden ze harder. Door het gebruik in de bouw is er door cement en ander bouwstof een laagje op het hout gekomen wat het steigerhout ook een grijze tint geeft. Oud steigerhout is prima geschikt voor het maken van buitenmeubelen, het hout is weerbestendig en gaat niet snel rotten. Omdat het een natuurproduct is zal het hout wel iets gaan werken, maar veel minder als bij nieuw steigerhout.

nieuw steigerhout

Nieuw steigerhout is vaak nog vochtig. Bij het maken van meubels moet er rekening worden gehouden met een droogtijd van een aantal weken. Nieuw steigerhout werkt meer als oud steigerhout en kan gaan kromtrekken, waardoor er bijvoorbeeld kieren in het tafelblad kunnen ontstaan.

Wanneer u dus voor steigerhout kiest, kunt u het beste bij CanDo zijn. Zij hebben diverse steigerhout-soorten in haar collectie. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op, of ga naar een plaatselijke bouwmarkt om deze vragen te stellen aan een medewerker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here