De tuin is niet helemaal wat je graag zou willen..Je hebt een huis gekocht met bestaande tuin maar is niet de juiste stijl. Er staan wat planten er ligt een bemost grasveldje en er staat een oud schuurtje achterin de tuin. Het wordt tijd dat de tuin wordt heringericht. Ee tuin aankleden kost wat energie maar dan heb je er wel voor jaren plezier van. Wanneer je álles op de schop wil dan ga je samen met je huisgenoten een plan bedenken. Wat vinden jullie belangrijk? Zijn er kinderen aanwezig en huisdieren? Houd je van strak of juist van een wat losse beplanting? Allemaal zaken die onder de loep moeten worden genomen. En last but not least…wat voor budget heb je om de tuin aan te kleden?

Advies vragen

Het is misschien verstandig om links en rechts een beetje advies in te winnen. Er is veel mogelijk op tuingebied. Ga je alles zelf regelen of ga je ook zaken laten doen? Het belangrijkste wanneer een nieuwe tuin moet worden aangelegd is een ontwerp. Wees daar niet te zuinig mee want een goed ontwerp is het halve werk. Nog meer prioriteiten die op het lijstje moeten staan zijn;

  • Welke beplanting ga je gebruiken
  • Al na gedacht over beregening van de tuin?
  • Bestrating is ook erg belangrijk
  • Wat voor bouwwerken wil toevoegen aan je tuin?
  • Moeten er speeltoestellen worden geplaatst

En denk ook eens aan tuinverlichting, tuinafscheiding, planten in potten en tuinmeubels.

Tuinmeubelen

Wanneer je tuin helemaal is beplant, bestraat en tuinafscheidingen zijn aangebracht, zal je ook nog verder je tuin moeten aankleden met tuinmeubels. Wat zijn de eisen? Wil je loungebanken waar de hele familie op kan luieren? Of juist een enorme tuintafel met bijpassende stoelen om lekker aan te zitten tijdens de geregeld terugkerende BBQ´s. Wat ook helemaal hot is zijn de buitenkeukens. Koken jullie graag en komen er vaak mensen eten, dan is een buitenkeuken geweldig om in je tuin te hebben. Zo zijn er oneindig veel mogelijkheden om de tuin naar je eigen idee aan te kleden. Kijk voor inspiratie op de diverse websites die deze tuinartikelen aanbieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here