Net een nieuwe woning gekocht of juist van plan uw huidige woning een nieuw leven in te blazen? Dan hoort de tuin daar natuurlijk ook bij! Maar wat is nou verstandig en waar moet je allemaal op letten bij het verbouwen van uw tuin? In dit artikel helpen wij je door de moeilijke vraagstukken heen en schetsen we enkele situaties.

Doe-het-zelf
Enkele jaren geleden, vlak na de crisis was het voor iedereen vanzelfsprekend dat werkzaamheden als tuinwerkzaamheden gewoon zelf gedaan zouden worden. Vrijwel niemand had geld beschikbaar voor het inhuren van een hovenier of expert en koos er daarom voor alles zelf te gaan doen. Inmiddels is deze tijd natuurlijk aardig voorbij en trekt de economie aan, dat begin je nu goed terug te zien. De bouwmarkten voor doe-het-zelf klussen zien teruglopende omzetten en de experts hebben te maken met een overvolle orderportefeuille. Onze ervaring is ook dat je veel zaken maar beter uit kunt besteden, hieronder zullen we toelichten waarom.

Experts inschakelen
Bij het inschakelen van een expert heb je altijd de garantie dat wanneer het werk niet goed opgeleverd wordt of na enkele weken bijvoorbeeld stuk gaat, je garantie behoud op de werkzaamheden. Als je dit zelf moet doen (waardoor er vaak al minder expertise bij komt kijken en het risico dus groter wordt) zou je alles dus over nieuw moeten kopen wat ook veel geld kost. Naast tuinwerkzaamheden zijn er ook nog andere werkzaamheden die je beter uit kunt besteden, bekijk op deze pagina welke werkzaamheden dat zijn. In eerste instantie lijkt het vaak duurder wanneer je het uitbesteed maar je hebt garantie dat de kwaliteit hoog is. Daarnaast kan het dus zo zijn dat wanneer je er zelf aan begint je te maken krijgt met schade achteraf waardoor het uiteindelijk duurder uit kan pakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here