Nu de herfst zijn intreden doet en de meeste schoonheid in de tuin verdwijnt, op natuurlijk de prachtige herfstkleuren na en een enkele laatbloeiende tuinplant, bereiden de meeste vaste planten zich voor op de winter. Bovengrondse delen sterven af en vormen voor de plant een soort van deken bij flinke vorst. Ondanks dat de vaste plant zich klaar maakt voor de winter, is het najaar een geschikte periode om eventuele kale borders aan te planten. Deze geven de tuin misschien niet direct kleur (de meeste vaste planten sterven namelijk bovengrond af), maar door de relatief hoge bodemtemperaturen zal de plant zich wel al gaan wortelen. Zodra in het voorjaar de temperaturen weer stijgen, zullen de planten veel sneller uitlopen waardoor je eerder kunt genieten van een prachtige tuin.

Aanplanten in de herfst en winter, hoe kan dat?

Je leest het goed, zowel in de lente, zomer, herfst als winter kan er gewoon geplant worden. Dit komt omdat de meeste plantjes tegenwoordig potgekweekt worden waardoor het wortelgestel van de vaste plant, bodembedekker of siergras sterk is ontwikkelt. Zo kun je jaarrond je tuinplanten kopen bij Plant & Grow. Hierdoor ben je als consument niet meer afhankelijk van een bepaald plantseizoen. Er is echter één uitzondering: wanneer het vriest of sneeuwt kan er niet geplant worden. Zijn de temperaturen in december, januari of februari boven nul? Dan kan er gewoon geplant worden.

Combineren van de juiste vaste plant

Door vaste planten te combineren die ieder in een andere periode bloeien of op andere wijze decoratief zijn (blad), kan er vanaf het begin van de lente tot het einde van de herfst kleur worden gecreëerd in de tuin. Dus of je nu in het vroege voorjaar, op een warme zomerdag of een zonnige oktoberdag in de tuin zit, er is altijd wel een plekje te vinden waar zich een (klein) kleurenspektakel afspeelt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here