Hoe mooi en prettig een woning meestal ook is, meestal is er één puntje waarop wel verbetering wenselijk zou zijn: ruimte. Het zou een oplossing zijn als er ruimte was voor een extra kamer. Misschien een slaapkamer voor een van je opgroeiende kinderen, misschien een extra logeerkamer of een kamer waar je kunt werken, studeren of aan je hobby kunt werken. Maar waar haal je die extra kamer vandaan?

Je zoekt wat hogerop
Het aanbouwen van een extra stuk kamer of woonhuis is lang niet altijd mogelijk. Soms zit gewoon het bestemmingsplan dwars, de grootte van je tuin of de bezwaren van de buren. In zo’n geval stop je met oplossingen op de begane grond, en zoek je het wat hogerop: de zolder. Als je een zolderruimte hebt met een zadeldak, een schuin dak dus, dan komt er een interessante mogelijkheid in beeld voor extra kamerruimte.

Van opslagzolder tot …
Een zolderruimte onder een schuin dag combineert een groot vloeroppervlak met betrekkelijk weinig sta- en loopruimte. Dat maakt de zolderverdieping minder goed toegankelijk en dus wordt deze ruimte bijna overal gebruikt als opslagruimte. Alles wat niet meer nodig lijkt verhuist naar boven. Soms tijdelijk, soms héél lang. Het zou toch prettiger zijn als die zolderruimte wat praktischer gebruikt kon worden. En dat kan: met een dakkapel

Een dakkapel
Door het plaatsen van een dakkapel door een dakkapel specialist tover je de slecht toegankelijke opslagruimte op zolder om in een ideale zolderkamer. Bij een dakkapel wordt een deel van het schuine dak verwijderd en vervangen door een plat stukje dak, dat zo hoog komt dat je er met gemak onder kunt staan of lopen. Aan de voorkant komen raamkozijnen, de zijkanten zijn dicht. Het extra stukje loopruimte zorgt voor een prachtige werkplek. Je kunt een dakkapel op maat laten maken, of je gebruikt een prefab-exemplaar. Vraag je dakkapel specialist wat voor jou het beste is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here